Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


‘GEÇMİŞTEN DERSLER ALINIRSA BAŞARI GELİR’

18 Temmuz 2017, 20:18 - Okunma: 58514

Tele-Röportajımızın bu haftaki konuğu 1970-1974 ve farklı yıllarda Batman Petrolspor’da top koşturan İsmail Baysal. Petrolspor’un durumunu değerlendiren Baysal, eski Başkan Aydın Gülmez'in 3 yılda iyi bir sınav vermediği belirterek, yeni yönetimin her şeyden önce takımla ilgili anlatılanları iyi dinleyip, takıma faydalı olacağına inandığı icraatları hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti.

Bu haftaki TELE-RÖPORTAJ konuğumuz 1970/1974 yılları arasında Batman Petrolspor'da forma giydikten sonra transfer olduğu Elazığspor'da 3 sezon başarıyla oynayan ve akabinde tekrardan 1979/81 sezonlarında Petrolspor'da oynadığı futbolla gönüllerde taht kuran unutulmaz takım kaptanı İsmail Baysal ile Petrolspor'un dününü ve bugünün ele aldık. Gerek futbolculuğunda ve gerekse futbolu bıraktıktan sonra ki zamanlarda Batman Petrolspor ile ilişiğini kesmeyip yakından takip eden ve beyefendi duruşuyla örnek bir isim olmayı başarmış saygıdeğer spor adamımızın sorularımıza vermiş olduğu birbirinden içten ve dikkat çekici cevaplarıyla sizleri söyleşimizle baş başa bırakıyoruz...

* İsmail Baysal kimdir?
- 15.06.1952 Yılında Mardin’in Midyat ilçesinde doğan İsmail Baysal ilk ve orta okulu Batman'da okudu.

* Futbola başlangıç sürecinizden söz edermisiniz?

- Çarşı mahallesinde ikamet ederken, mahalle takımı olan Kartalspor'da oynamaya başladım. Aynı yıl (1967) Batman Petrolspor'a transfer oldum. O sene Petrolspor'un forması yeşil-beyaz'dı ve Batman Petrolspor’da iki sezon oynadım. Özel nedenlerden ötürü bir yıl ara verdikten sonra 1970-1971 sezonunda Petrolspor’da yine yer aldım. 1973/1974 Sezonunda ligin bitmesiyle birlikte Elazığspor'a transfer oldum. Elazığspor'da 3 sezon oynadıktan sonra futbol da istikbal görmediği için 1979 tarihinde Petrolspor'a geri döndüm. 1979/1981 Sezonlarında Petrolspor formasını giydim ve 1982 tarihinde talihsiz bir olaydan dolayı takımdan uzak kaldım.

* Aktif futbol hayatınızdan sonra antrenörlüğe devam etmeyi düşündünüz mü?
- 1987 Yılında Batman Belediyespor'un kurulması için dönemin Batman Belediye Başkanı Ataullah Hamidi'nin daveti üzerine, takımın başına getirildim. Halit Beytut hocamla birlikte Batman mahalli lig de oynayan takımlardan faydalı olabilecek futbolcuları Batman Belediyespor'a transfer ettim. O yıl Batman Belediyespor Batman şampiyonu, Siirt'teki grup maçlarında birinci, Elazığ'daki grup maçlarında birinci ve son olarak Diyarbakır'daki grup maçlarında ikinci olup, aynı yıl 3. Türkiye liginde oynamaya hak kazandık.
* Bölgemizde ses getiren bir isim olmanızda emekleri olan teknik adamlar kimlerdi?
- Antrenör rahmetli Muzaffer Koyuncu ve Abdurahman hocanın katkıları bende çok olmuştur. Bana kattıkları bütün güzellikler adına iki değerli hocamızı da saygıyla anıyorum.
* Birlikte çalışmakta keyif aldığınız yöneticiler kimlerdi?
- Batman Petrolspor'da bir çok yönetici tek kelime ile çok iyi yöneticilerdi. İsim vermek gerekirse Adnan Gümüştaş ve Baki Osmanoğlu son derece iyi yöneticilerdi.
* Birlikte oynamış olduğunuz hangi takım arkadaşlarınızı beğenirdiniz ve kendinize örnek aldığınız isimler var mıydı?
- Takım arkadaşlarım için şunu söyleyebilirim, üst düzey futbolculardı. Nitekim Yaşar Barut, İsmail Bağdu, Vahit Öner, Orhan Kapucu ve Çetin İnsel çok iyi takımlara transfer oldular.
* Döneminizdeki futbolculuk yıllarından söz edermisiniz? Zorluk olarak gördüğünüz ve keyif aldığınız anlar hangileriydi?
- Benim oynadığım dönemde sahalarımızda toprak, çamur ve çakıl üzerinde maçlar oynuyorduk. Futbol ayakkabılarımız çivili ayakkabılardı. Çivi ayağımıza battığı zaman kenara gelip örs ve çekiçle yok etmeye çalışırdık. Deyim yerindeyse o dönem her şeyimiz çağ dışıydı!
* Batman Petrolspor'un yanı sıra başka takımlarda da forma giydiniz. Petrolspor'u diğer oynadığınız takımlarla karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar gördünüz?
- Batman Petrolspor'da hiç bir zaman takım olarak sıkıntı çekmedik. O zaman olan imkanlar, hiç bir takımda yoktu. Batman Petrolspor kulübü hem yerli oyuncular, hem de dışarıdan gelen oyuncular için her zaman iyi bir fırsat ve vitrin olmuştur.
* Daha önce bünyesinde yetiştirip ülke geneline yolladığı futbolcu bolluğu nedeniyle ulusal medyada ‘Petrol değil futbolcu fışkırıyor’ sözünün işlendiği dönemde kulübümüzün formasını giymiş biri olarak, şehrimizdeki yerli sporcu ve teknik adamlara gösterilen müsahamasızlık, sabırsızlık ve destekteki yetersizlik için neler söylemek istersiniz?
- Petrolspor 3. lige çıktıktan sonra birinci dönemde yöneticilerin yanlış uygulamaları sonucunda yerli antrenör ve futbolcular erozyona uğradı. Lig de büyük paralar dönmeye başlayınca yönetim ve antrenörler, kendilerini kurtarmak açısından takıma dış transfer gerektiğini söyleyip, dış transfere yöneldiler. Dışarıdan yapılan transferler fiyasko ile sonuçlandı.
* Batman Petrolspor'un TPAO'dan çıkartılışını nasıl değerlendireceksiniz?
- Ankara, Petrolspor'u profesyonel lig de istemediği için sivillere devretmeyi uygun görmüştür.
* Bir önceki Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, kulübü devraldığında çok sevinmiş ve takımın sivilleşmesinden ötürü hepimiz gelecek adına çok umutlanmıştık. Fakat ilk sezondaki play-off heyecanı dışında kulübümüzde başarılı günlere adeta hasret kaldık. Aydın Gülmez başkanlığındaki dönemi nasıl değerlendireceksiniz? Sizce vaad edilen başarı neden gelmedi?
- Başkan Aydın Gülmez, Petrolspor'u kendi başına yürüteceğini zannetmiş, yapmış olduğu bu ısrarında ne kadar yanıldığını görüyoruz. Başkan Aydın Gülmez'in 3 yılda iyi bir sınav vermediğini hep beraber görmüş olduk.
* Zor günler geçiren kulübümüzde olası muhtemel değişikliklerin beklendiği sırada daha önce kulübümüzde yönetici olarak görev almış Ekrem Konaç'ın bir kaç arkadaşıyla kulübü devralma girişimini nasıl değerlendireceksiniz? Ekrem Konaç başkanlığındaki Petrolspor'u sizce nasıl bir gelecek bekliyor?
- Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç her şeyden önce takımla ilgili anlatılanları iyi dinleyip, takıma faydalı olacağına inandığı icraatları hayata geçirmeli. Ayrıca menajer ve futbol simsarları tavsiye üzerinde asla futbolcu almamalı. Tavsiye edilen futbolcular mutlaka izlenmeli, hem de bir kaç kez.

* Başkan Ekrem Konaç'ın daveti üzerine Petrolspor yönetimine dahil olan Batman işadamı ve Batman Gençlerbirliğispor'un Başkanı Latif Gökdemir ismi Petrolspor taraftarları arasında büyük bir heyecan uyandırdı. Bu katılım için neler söylemek istersiniz?
- Latif Gökdemir gibi futbolu seven ve Batman'da sevilen işadamlarının yönetime dahil edilmiş olması elbette önemlidir. Şahsen Ekrem Konaç ve yönetimi iyi transferler yaparlarsa ve iyi bir takım kurarlarsa Batman halkı takımı sahipleneceğine bütün kalbimle inanıyorum.
* Batman'ın profesyonel liglerde mücadele eden takımı olan Batman Petrolspor'un başta kurum ve kuruluşlar olmak üzere şehirce tam manasıyla sahiplenildiğini düşünüyor musunuz? Petrolspor'dan başka takımlarda da oynamış biri olarak Petrolspor’u diğer şehir takımlarıyla karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar görüyorsunuz?
- Batman Petrolspor'un bir bütün olarak kurum ve kuruluşlarca sahiplenildiğine inanmıyorum. Bundaki en büyük etken takımın bir türlü istenilen başarıyı yakalayamamasıdır.
* Son yıllarda Batman Petrolspor kulübünde ne gibi yetersizliklere tanık oldunuz? Ben olsam bunları mutlaka yapardım dediğiniz şeyler var mı?
- BatmanPetrolspor kulübünde her takımda olduğu gibi bazı eksiklikler olacaktır. Önemli olan yönetimin bu eksiklikleri görüp bertaraf etmesidir.
* Geçmiş dönemlerde kulübümüzdeki taraftar, basın, Batman kamuoyu ve eski sporcularla arasındaki kopukluk ve ortaya çıkan mesafeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konular hakkında mevcut Batman Petrolspor yönetimine ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz?
- Ekrem Konaç ve yöneticilerinin kulüpte meydana gelen bir takım aksaklıkları ve iletişimsizlikleri göz önüne alarak belirli periyotlarda yapacakları basın toplantılarıyla basın aracılığıyla kamuoyuna kulüpte olup bitenlerle ilgili olarak bilgi akışını mutlaka sağlamalıdır.
* Geçmişe dönüp baktığınızda keşke dediğiniz şeyler var mı ve geçmişe ne gibi özlemler duyuyorsunuz?
- Bizim dönemimizde toprak ve çamur sahalarda oynardık. Şimdiki gençlerin oynadıkları sahaları halı gibi. İnsan ister istemez keşke bizim dönemimizde de böyle sahalar olsaydı diyebiliyor.
* Futbolculuğunuzda unutamadığınız anılarını bizimle paylaşır mısınız?
- Ali Sami Yen stadında Beykozspor ve İzmir Alsancak stadında, Göztepe'ye karşı oynadığımız maçlar hiç bir zaman aklımdan çıkmıyor. Unutamadığım bir diğer anım ise şöyle Gaziantep Kamil Ocak stadında Batman Petrolspor olarak grup maçlarına çıkacağız. Soyunma odasında antrenörümüz sahaya çıkacak takımı okuyorken Recep Başalak'ın da ismi okunuyor. Fakat Recep soyunma odasında yok. Antrenör Muzaffer Koyuncu küplere binip ve bulun Recebi der. Recep bulunup soyunma odasına getirildiğinde ise hocanın Recep nerdesin demesi üzerine Recep ‘Hocam kadroda yok olduğumu düşündüğüm için bende tribüne çıktım’ dedi.
* Futbolculuğunuzda unutumadığınız maçlar hangileridir ?
- Elazığspor'da oynarken Eskişehirspor ile deplasmanda Türkiye kupası maçında Eskişehirspor'u eleyerek çeyrek finale kaldığımız ve Türkiye kupası çeyrek finalinde kendi sahamızda Göztepe'ye karşı sahamızda 1-1 kalarak çeyrek finalde elendiğimiz maçları unutamıyorum.
* Son olarak neler söylemek istersiniz? Duygu ve düşüncelerinizi paylaşırmısınız?
- Batman Petrolspor yönetimine şunu hatırlatmak isterim. Yerli futbolcuya değer verilsin, gençlere önem verilsin ve sahip çıkılsın. Gençlere inandığınız zaman takımı üst sıralara taşırlar. Türkiye 3. lig'inin bir nevi amatör lig olduğunu unutmamak lazım. Batman Petrolspor'un içinde bulunmuş olduğu bu zor şartlara rağmen bu görevi kabul eden tüm yöneticilerimize futbol şansının yanlarında olmasını diler, kendilerine üstün başarılar diliyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=