Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Bana kurulan kumpası unutamam”

12 Temmuz 2017, 09:12 - Okunma: 54975

Tele-Röportajımızın bu haftaki konuğu 2010-2011 yılında Batman Petrolspor’da teknik direktörlük görevini yürüten Mersud Demiroviç. Batman Petrolspor’da görev yaptığı yılda futbolcuların kendisine kumpas kurduğunu kaydeden teknik adam Demiroviç, futbolcuların oynadıkları kötü futbol ile adeta sonunu hazırladıklarını belirtti.

 

Gazetemizin saygıdeğer okurları TELE-RÖPORTAJ'ımızın bu haftaki konuğu Batman Petrolspor'un eski Teknik Direktörlerinden Mersud Demiroviç. 2010/2011 sezonunda Batman Petrolspor'da görev alan fakat umduğu ortamı bulamadığı gibi kumpas olarak nitelendirdiği Yalıspor maçının ardından Petrolsporla yolları ayrılan Yugoslav asıllı Boşnak teknik adam ile gerçekleştirdiğimiz söyleşimizle sizleri baş başa bırakıyoruz....
* Mersud Demiroviç kimdir?
- 19.07.1958 Bosna Hersek doğumlu olup aslen Yugoslav'ım. Aralıkspor, Çankırıspor, Afyonspor, Hatayspor, Mardinspor, Osmanlıspor, Adanaspor, Gençlerbirliği, Alibeyköy, Petrolspor, Kozanspor, Karsspor, Nevşehir ve Kırıkkalespor takımlarında görev aldım.
* Futbola nerede ve ne zaman başladınız?
- 1979 Yugoslavya'nın Jedinstvo Bihac'ta başlayıp ardından Borac Banja Luka'da oynadım. Türkiye'de ise Şenol Güneş yönetimindeki Boluspor'da 4 yıl forma giyerken futbolculuk kariyeri boyunca 30 kez Yugoslavya milli takım formasını giydim.
* Futbolculuk döneminizde çalıştığınız ve en beğendiğiniz teknik adamlar kimlerdi?
- Birlikte çalıştığım teknik adamlar arasında Şenol Güneş ve Samet Aybaba çalışmaktan keyif alıp beğendiğim teknik adamlar arasındaydılar.
* Futbolculuk yıllarınız ne kadar sürdü ve hangi takımlarda forma giydiniz?
- Yugoslavya'da Borac Banja Luka, PTT'de 2 sezon, Boluspor'da 4 yıl (Süper Lig) ve Kayserispor'da 2 sezon (Süper Lig).
* Futbolcu olarak gelmiş olduğunuz Türkiye'de teknik adam olarak devam edişiniz için neler söylemek istersiniz?
- Futbolcu olarak gelmiş olduğum Türkiye'yi sevdiğim için başladığım teknik direktörlük görevimi halen yürütmekteyim.
* Türkiye'de bir çok takımda görev aldınız. En sağlıklı çalışma ortamını bulduğunuz kulüpler hangileri oldu?
- Osmanlıspor, Kozanspor, Adanaspor, Afyonspor, Gençlerbirliği kulüplerinde son derece iyi şartlarda çalışma imkanı buldum. Ne yazık ki böylesi imkanlar bir çok kulübümüzde bulunmamaktadır. Yukarıda saymış olduğum takımlarda görev almak hakikaten çok keyifliydi.
* Türk futbolunun en büyük sorunu olan kulüplerimizin sık sık teknik adam değişikliğine gidilmesine neler diyeceksiniz?
- Bu sorun bütün Türkiye'de tartışılıyor olmasına rağmen çözüm bulanamayan sorunlar yumağı haline gelmiş sorunsal bir durumdan ibarettir.
* Türkiye'de hakemlerin çeşitli etkilerin altında kalmadan tarafsız kararlar verdiğine inanıyor musunuz?
- Buna yürekten inandığımı söyleyebilirim çünkü Türk hakemlerine güveniyorum. İşlerini hiç bir etki altında kalmadan yapmaya gayret ediyorlar. İyi niyetlerinden şüphe duymamaktayım.
* Bir sıralama yapmak gerekirse, sizce görevini layıkıyla yapan kısımlar hangileridir? Yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular ve taraftarlar.
- 1- Teknik Adamlar, 2- Taraftarlar, 3- Futbolular, 4- Yöneticiler.
* Batman Petrolspor Kulübünden teklif alınca neler hissettiniz ve bu transfer süreciniz nasıl gelişti?
- Batman Petrolspor'a büyük hedeflerle geldim. Fakat istediğim desteği göremeyince uzun dönem çalışma imkanı bulamadım. Bu nedenle fazla yorumda bulunmak istemiyorum.
* Batman Petrolspor kulübüne gelmeden ve göreve başladıktan sonraki düşüncelerinizde ne gibi değişiklikler oldu?
- Savaş bey, gelmeden önce büyük bir merak ve istekle geldim. Çünkü Ankara'da oynanan Ankara Telekomspor - Batman Petrolspor maçında bir çok Batmanlı taraftar maça gelip Petrolspor'u desteklemişti. Bu durumdan çok etkilenmiş ve Petroslpor'a büyük bir sempati duymuştum. Fakat gitmiş olduğum Batman'da umduğumu bulamayınca uzun süre birlikte çalışma şansını yakalayamadık.
* Döneminizde Batman Petrolspor TPAO bünyesindeydi. Oradaki çalışma koşullarından söz edermisiniz?
- Çalışma koşulları iyiydi. Sadece maçlarımızı oynadığımız sahanın zemini çok kötüydü.
* Dönemin yöneticileriyle çalışmış biri olarak neler söylemek istersiniz? Kimler ile daha çok anlaştınız ve işinizi zorlaştıran isimler var mıydı?
- Yerli yöneticilerle bir takım sorunlar yaşadım onun dışında gerek Başkan ve gerekse diğer yöneticiler ile herhangi bir sorun yaşamadım.
* Birlikte çalışmaktan keyif aldığınız futbolcular kimlerdi, hangilerini beğenirdiniz?
- Batman Petrolspor'da Muğdat Çelik, İbrahim Eren Akduman, Erhan Kurt, Tekin Adar ve Timur Kosovalı beğendiğim bazı futbolculardı.
* Batman en büyük desteği kimlerden aldınız. Yönetim, taraftar ve basın üçlemesinden en çok hangilerinden destek gördünüz?
- Batman'da bulunduğum süre içinde en büyük desteği taraftarlardan aldım. Basın ve yöneticilerden aynı desteği aldığımı söyleyemem.
* Batman Petrolspor'dan ayrılışınıza neden olan etkenler nelerdi ve siz devam etmek istiyormuydunuz?
- Batman Petrolspor'da devam etmek istiyordum fakat belirttiğim gibi dönemin yerli yöneticilerinden ve eski sporculardan destek alamayınca ayrılmak durumunda kaldım.
* Batman Petrolspor görev aldığınız dönemde unutamadığınız birer tatlı ve acı anınızı paylaşırmısınız?
- Unutumadığım en güzel anım Fenerbahçe'nin Batman'a gelip bizimle maç yapmış olması. Olumsuz olarak unutmadığım kötü anım ise Trabzon'da oynanan ve 1-0 kaybettiğimiz Yalıspor maçında oyuncularımın bana kumpas kurarcasına oynadıkları kötü oyun ile adeta sonumu hazırladılar..!
* Batman Petrolspor yılardır 3. lig'den bir türlü çıkamamasını nasıl değerlendireceksiniz?
- Teknik adamlar konusunda doğru tercihler yapıp takımın başına getirilen teknik direktörlere karşı biraz daha sabırlı davranmalılar.
* Batman Petrolspor'da Aydın Gülmez döneminden sonra kulübü devralan Başkan Ekrem Konaç ve ekibe ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
- Konuya hakim olamadığımdan herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum. Fakat umarım bu değişilik Batman Petrolspor'a fayda sağlar.
* Son olarak neler söylemek istersiniz? Batmanlı sporseverlere ne gibi mesajlar yollamak istersiniz?
- Bütün Batman halkına selam ve sevgilerimi yollarken, bu güzel röportaj teklifinizden ötürü size ve gazetenizin bütün çalışanlarına teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=