Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“Eğitimin içeriği konuşulmadıkça sonuç alınmaz”

23 Nisan 2017, 20:05 - Okunma: 25778

2001 Yılından beri Batman’da faaliyetlerini yürüten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, eğitimdeki kalite çıtasını başarılarıyla yükseltiyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Batman kurucusu Turgut Önal, “Son yıllarda eğitimin alt yapısına yönelik devam niteliğinde yatırımlar yapıldı. Okullaşma oranı gayet iyi. Bunlar çok güzel gelişmeler. Ancak imkanlar arttıkça sanki eğitim kalitesi düşüyor gibi. Eğitimin içeriği konuşulmadıkça sonuç alınmaz. Bir paradigma doğruluğuna ihtiyaç var” diyor.

32 bin 520 metrekare alan üzerinde 4 katlı binadan oluşan Batman Bahçeşehir Koleji, sadece eğitim kurumu değil, aynı zamanda yaşam kompleksi. Kolejde, anaokuldan liseye kadar bütün eğitimlerinizi alabileceğiniz 4 okul mevcut. 2017-2018 Eğitim-öğretim yılında anaokulu- kreş, cafe ve Sürekli Eğitim Merkezi binaları da hizmete açılacak. Bünyesinde bulundurduğu Bahçeşehir Sporıum Merkezinde 2 kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, tuz odası, masaj odası, fitness, halı saha ve kapalı spor salonu bulunuyor. Dünya genelinde 100 şubesi bulunan Bahçeşehir Kolejleri, Batman eğitimine farklı bir soluk getirdi. Bu yıl gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) Batman 1. 2. ve 3.’sü, Batman Bahçeşehir Kolejinden çıktı. 2001 Yılından bu yana kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Batman kurucusu Turgut Önal’la ‘koleji’ ve eğitimi konuştuk.
“İMKANLAR ARTTIKÇA EĞİTİM KALİTESİ DÜŞÜYOR”
* Batman’ın eğitim kalitesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Batman genç nüfusu olan yeni bir kent. Bu durum kendi içinde avantaj ve dezavantajlarını barındıran bir durum. Çok kırsalı olmayan nüfusun çoğunluğu kent merkezinde yapıyor. Yaklaşık 170.000 öğrenci var. Son yıllarda eğitimin alt yapısına yönelik devam niteliğinde yatırımlar yapıldı. Sınıf mevcutları artık arzu edilen seviyede eğitim araç gereçleri çok yeterli düzeyde. Okullaşma oranı gayet iyi. Bunlar çok güzel gelişmeler. Ancak imkanlar arttıkça sanki eğitim kalitesi düşüyor gibi. Örneğin geçen yıl Batman Okul Öncesinde okullaşma oranında Türkiye’de son sıradaydı. Özellikle Vali Ahmet Deniz beyin üstün gayreti ile Türkiye’de ilk sıralara yerleştik. Hatta artışla Türkiye 1. olduk. Belirtmek isterim ki Vali ve Milli Eğitim Müdürünün eğitim ile ilgili takdir edilecek gayret ve projeleri var. Ancak gelin görün ki eğitim kalitemizi bir yerlere taşımak için yetmiyor bu iyi çabalar. Artık eğitimde içeriği, yöneticiyi, müdürü, öğretmeni, aileyi konuşmak lazım. Sanırım eğitimin içeriği konuşulmadıkça sonuç alınmaz. Bir paradigma doğruluğuna ihtiyaç var. Zihniyet değişikliği de denilebilir.
“İYİ EĞİTİMCİLERLE BAŞARI KAÇINILMAZ”
* Neden Batman’da eğitim istenilen seviyeye gelmiyor?
- İstenilen seviyeye nasıl gelir? Bir özel okul kurucusu olarak söylüyorum. Son dönemlerde gıpta ettiğim devlet okulları yapıldı. Çok güzel okullar. Teknoloji sınırsız var. Maddi olanaklar var. Ancak sonuçlar çok kötü. Peki o zaman sorun ne? Bence birçok nedenden bir kısmı niteliksiz yöneticiler, müdürler ve öğretmenler en temel sorun.  Yani insan sermayesinde ciddi sıkıntılar var. Beşeri sermaye kaliteli olmadıkça iyi sonuçlar olmazmış . Doğru müdürler seçmeliyiz. Öğretmenleri iyi eğitmeliyiz. Bakın biz aynı müfredatı benzer fiziki olan okullara ve piyasadan öğretmenler alarak çok daha kaliteli yapabiliyoruz. İyi planlama, kaliteli yönetici ve iyi eğitilmiş eğitimcilerle başarı kaçınılmaz olur. Başarı üç-beş cümleyle anlatılmaz. Uzun uzun konuşulması gereken şeyler bunlar.
“EĞİTİM ÇOK FARLI BOYUTLARA VARDI”
* Neden özel okul farkları var?
- İnsanlar daha nitelikli eğitim almak için özel okula yönlendiriliyor. Sizin ailelere sunduğunuz eğitimin kalitesini sorguluyor insanlar. Eğitim artık çok farklı boyutlara vardı. Özel okulları dünyadaki değişimleri yakından izleyip öğrencilerimize sunuyor. Bir de sanırım devletin bir yanlışı da herkese aynı eğitimi verme çabasıdır. Bu da yanlış bir durum. Her insan farklı ise aldığı eğitimde farklı olmalıdır. Özel okullar iyi kampüslerde, güvenli bir ortamda nitelikli bir eğitim  verdiği için talep görüyor. Son yıllarda Batman’da standartların üstünde okullar açıldı. İnsanlar İstanbul’da , Ankara’da çok daha yüksek maliyetle alacağı eğitimi burada daha maliyetsiz alabiliyor.
“HAYAT ÇOK KAZANMAKTAN İBARET DEĞİL”
* Neden eğitim işi yapıyorsunuz?
- Öğretmenim, 22 yıldır bir işle uğraşıyorum,  sınıftan geliyorum. Eğitimin insan hayatında neler yapabileceğini biliyorum. Eğitim kısa vade de kazandıran bir sektör değil. Ancak uzun soluklu bir iş olduğunu bilirsen ve yaptığın işe inanırsan o zaman sıkıntı yok. Hayat sadece çok kazanmaktan ibaret değil. Batman’da kurumlarımızdan 15 yılda yaklaşık 20.000 öğrenci okuttuk. Bu insanlar hayatın bir çok alanında da yer aldı. Bu inanılmaz bir durum.
“GELECEĞİN EĞİTİMİNİ SUNUYORUZ”
* Nasıl bir eğitim programı izliyorsunuz?
- Bahçeşehir kurumları olarak yarım asra yakın eğitim alanında faaliyet gösteren bir yapı. Eğitimden kazandığını eğitime yatıran büyük bir eğitim kurumunun bir parçasıyız. Kaliteli eğitimi Türkiye’nin her köşesine ulaştırmak misyonuyla hareket ediyoruz. Dünya okulu vizyonuyla, eğitimin şifrelerini değiştiriyoruz. Geleceğin eğitimini bugün Bahçeşehir Okullarında öğrencilere sunuyoruz. Temel hedefimiz , zamanın gerektiği bütün bilgi, yetenek ve becerilerle donanmış yaratıcı, girişimci, araştırıcı bireyler yetiştiren çağdaş , evrensel ve kaliteli bir eğitimi Batman’da vermektedir. Çağdaş dünya bu söylediklerimize 21. yüzyıl becerileri diyor. Tabi bunu yaparken kendisine, yaşadığı çevreye ve farklı kültürlere saygılı, sorumluluk sahibi, duyarlı ve yabancı dilleri etkili kullanmasını önceliyoruz.
DÜNYA GENELİNDE 100 ŞUBESİ BULUNUYOR
* Aileler sizi neden tercih etmelidir?
- Aile ve öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim sunuyoruz. Bizim dünyanın beş noktasında üniversitelerimiz bulunmakta.  Bunlar İstanbul , Washington D:C abd , Berlin , Kıbrıs ve Batum –Gürcistan’dır. Geçen günlerde kolejimizin 100. şubesini Kanada’da açtık. Dolayısıyla söylediğimiz gibi biz bir dünya okuluyuz. Dünya’da eğitimde neler oluyor. Yeni yaklaşımlar neler bunların tamamını takip ediyor ve okullarımızda uyguluyoruz. Örneğin dört yıldır anaokulundan başlayarak kodlama eğitimi veriyoruz. Bunu robotik dersleri ile destekliyoruz.  STEM’in Türkiye’deki en önemli uygulayıcısıyız. Gördüğünüz üzere Batman’da ve Türkiye’deki bütün okullarımızda aynı standartta bir eğitim sunuyoruz. Üstelik Batman’da Türkiye’nin en büyük ve en güzel kampüsünde bunu yapıyoruz. Kampüsümüzde bir okulda olması gereken  her türlü olanak var.
ÖĞRENCİLER, BURSLARLA ÖDÜLLENDİRİLİYOR
* Burs imkanlarınız nasıl ?
- Burs imkanlarımız hem fazla hem de çok çeşitli. Her yıl bir çok öğrencimizde belli sayı oranlarda burs imkanları sunuyoruz. Başarılı öğrenciyi mutlaka burslarla ödüllendiriyoruz.  Bizim Bahçeşehir ailesi olarak ayrıca şöyle bir burs politikamız var. Ortaokulu bizim okullarımızda bitiren bir öğrenciye Bahçeşehir Üniversitesinde okursa %25 , liseyi bizde bitirirse  %25 olmak üzere %50 burs imkanı veriyoruz.
“BATMAN ÖZEL ÜNİVERSİTEYİ KALDIRACAK İL DEĞİL”
* Özell üniversite hedefimiz var mı?
- Şu an ülkemizde özel üniversite açmak çok maliyetli ve zor bir durum . Ayrıca artık her yerde çok cazip fiyatlara özel üniversite bulmak mümkün Batman bir özel üniversiteyi kaldıracak bir il değil. Ancak bizim ruhsatını da aldığımız Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi projemiz var. Burada Yüksek Lisans, doktora hizmeti vereceğiz. Ayrıca Mesleki Eğitim Merkezi faaliyeti yürüteceğiz. Sanırım bu bile başlı başına heyecan verici bir yatırım.
KAMPÜSTE 3 YENİ EĞİTİM BİNASI İNŞA EDİLİYOR
* Batman’a neler söylemek istersiniz.
- Bu yıl ‘Türkiye’nin en büyük eğitim ve yaşam kampüsü ‘ sloganı ile başladığımız yatırımımızı tamamlayacağız . Kalan üç binamızı (Anaokulu- kreş, cafe ve Sürekli Eğitim Merkezi) başladık. İnşallah bitiriyoruz. Böylelikle kampüsümüz keyifli ve yaşanabilir bir alan olacak . Anaokuldan-üniversiteye olacak. Ailelerinde vakit geçirecekleri mekanlar var.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=