Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Migren hastalarına sevindirici haber

26 Mart 2017, 21:02 - Okunma: 39278

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın, migrenin, oksipital sinir blokajı (iğne tedavisi) ile tedavi edilebildiği müjdesini verdi.

Türkiye Baş Ağrısı ve Migren Epidemiyolojisi Çalışması verilerine göre Türkiye'de 18-65 yaş arası erişkinlerde migren sıklığının yüzde 16 olup, her 7 kişiden birinde ortaya çıktığını söyleyen Dr. Aydın, “Kadınlarda migren oranı yüzde 24,6 erkeklerde yüzde 8,5 olarak saptanmıştır. Migrenin en büyük belirtisi şiddetli baş ağrısıdır. Ağrıya çoğu zaman ışığa ve sese hassasiyet, bulantı, kusma gibi durumlar eşlik edebilir. Hasta hekim görüşmesi sırasında nöroloji uzmanı tarafından herhangi bir tetkik yapılmasına gerek olmadan tanı konulabilir. Laboratuar testleri ve radyolojik incelemeler migren dışında baş ağrısına neden olabilecek nedenleri dışlamak amaçlı kullanılabilir” dedi.
AĞRI DUYUSU BLOKE EDİLEBİLİR
Oksipital Sinir Blokajı ile ağrı duylarının bloke edilebildiğini açıklayan Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın “Oksipital sinir blokajı başın ağrı duyusuyla ilgili sinirin anestezik maddelerle ağrı duyusunu algılamasını bloke etme yöntemidir. Etkinliğinin görülmesi için gereken süre 5 dakika kadar kısadır. Yapılan çalışmalarda sadece ilaca cevap vermeyen migren ağrılarında değil, aşırı ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı olan hastalarda, servikojenik baş ağrısı, küme baş ağrısı ve oksipital nevraljide oksipital sinir bloğu ile olumlu yanıt alındığı görülmüştür. Lokal bir tedavi olduğu için belirgin riski yoktur. Nadir olgularda boyun ağrısı ve baş dönmesi yapabilir. Senelerce çok çeşitli ilaç kullanan buna rağmen sık migren atağı geçiren birçok hastamız daha ilk seanstan sonra ağrı ataklarında anlamlı azalma bildirmektedir” ifadelerini kullandı.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Akıl, bebeklerin ağlama sorununa ili..
Batman Medicalpark Hastanesinden çalışanlarına diyabet semineri verildi. Dü..
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarında ..
Batman Medikal Park Hastanesinde görevli Fitoterapi ve İç Hastalıkları Uzma..
Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde yıllardır kilo prob..
Batman Medikal Park Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzm..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=