Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Görme engelli genç, Türkiye şampiyonu oldu

21 Şubat 2017, 18:15 - Okunma: 1377

Batmanlı genç Muhammed Turğut, Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonasında büyük bir başarıya imza atarak 60 kiloda Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

İLK KEZ KATILDIĞI TURNUVADA ŞAMPİYON OLDU
17-19 Şubat tarihler arasında Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo şampiyonasına ilk defa katılan Batmanlı Muhammed Turğut, Genç Erkeklerde 60 Kg’da Türkiye şampiyonu oldu. İlk kez katılmasına rağmen turnuvaya damga vuran ve birincilik kürsüsüne çıkan Turğut, Türkiye Görme Engelliler Judo Milli takım kampına çağrıldı. Maç sonrası açıklamada Bulunan Şampiyon Sporcu Muhammed Turğut; “İlk defa katıldığım Türkiye Görme Engelliler Judo şampiyonasında Batman’ı en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum. Beni bu spor teşvik eden ve sporun engellilere önemini anlatan Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sayın Nasreddin Kaya‘ya, Bütün zamanını bana ayıran ve özel olarak beni eğiten ve bu şampiyonda büyük emeği olan Antrenörüm Ömer Polat hocama, şampiyonluk süresince bize destek olan Mehmet Uluçam yöneticimize, ayrıca her zaman yanımda olan arkadaşlarıma ve aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak çok mutluyum ve bu mutluluğumu diğer engelli arkadaşlarımın da yaşamasını istiyorum. Bu nedenle engelli olan kader arkadaşlarımı spor yapmaya davet ediyorum” dedi. Türkiye Görme Engelliler Judo şampiyonasında kilosunda şampiyon olan Batmanlı Muhammed Turğut Şampiyonadan sonra Türkiye Görme Engelliler Judo Milli takım kampına davet edildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
Son 3 maçta aldığı kötü sonuçlarla galibiyete hasret kalan Batman Petrolspo..
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol ..
Ziraat Kupası 3. tur karşılaşmasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya g..
Ankara deplasmanına mutlak puan parolasıyla çıkan Batman Petrolspor, başken..
Amed yenilgisi ve Esenler Erok beraberliği moralleri bozdu ama pes etmek yo..
Batman Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu haft..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=