Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Mehmet SABAZ:
Camiler ve Din Görevlileri haftası

29 Eylül 2022, 16:43

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene olduğu gibi bu senede "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. 1986 Yılından beri çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Her sene başkanlık tarafından bir tema belirlenmektedir. Bu senenin teması; "Peygamberimiz, camii ve irşat" olarak belirlenmiştir.

Mekke döneminde Müslümanların müstakil bir mabedi yoktu. İbadetlerini kuytu yerlerde, evlerde ve çöllerde eda ediyorlardı. Genç sahabi Erkam b. ERKAM evi toplantı ibadet, irşat ve tebliğ için kullanıyorlardı. Efendimiz Medine'ye hicret edince, Medine döneminde caminin müstesna bir yeri vardı. İbadet mekanı, yönetim merkezi, askeri karargah, şura meclisi gibi işlevlerinin yanı sıra Mescid-i Nebi irşat ve eğitim öğretim faaliyetlerinin de merkezidir. Hz. Peygamber, mümin şahsiyetini inşa etmek, müminlerin gönüllerini imar etmek, zihinlerini beslemek, birlik beraberlik ve kardeşliklerini pekiştirip aralarında sevgi ve dayanışma bağı kurmak, imanın ve İslamın toplumsal boyutlarını geliştirmek için camiiyi merkez olarak kullanmıştır. Hz. Peygamberi örnek alan ümmeti de camii merkezli bir medeniyet inşa etmiştir.

Başkanlığımızda cami merkezli bir hayat insanlara sunmak için her türlü çabayı sarf ediyor. Örneğin; Camilerde kur'an dersleri, Yaz Kur'an kursları, cami dersleri, camilerde hafta sonu Kur'an dersleri, ailece camide buluşalım, hutbe, vaaz. Hemen hemen her camimizde din görevlileri bulunmaktadır ve halkın her türlü dini ihtiyaçlarına cevap vermeye hazırdırlar. Daha sayamadığımız bir sürü faaliyetleri camilerde yapılmaktadır. Din görevlisine aynı zamanda din gönüllüsü de denilmektedir. Çünkü gönlünü herkese açandır. Din görevlisi, görevi sadece camii de namaz kılmakla sınırlı değildir. Görev yaptığı yerde halkın sorunlarıyla, dertleriyle, sıkıntılarıyla ilgilenecek, hastaları ziyaret edecek, düğün merasimlerine katılacak, dini konularda halkı sahih kaynaklardan oluşmak üzere bilgilendirecektir. Küskünleri barıştıracak, gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla, kimsesizlerle ve yardıma muhtaç kişilerle ilgilenecek, kısacası görev yaptığı yerde halkla haşrü, neşir olacak. Başkanlığımız çatısı altında dine mübine islam hizmet eden ve halkımızı dini konularda bilgilendiren başta sayın Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş olmak üzere merkez ve taşrada görev yapan bütün din görevlilerimizin, Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Rabbim nice haftalar bizlere nasip eylesin. Rabbim bütün din görevlilerimize iyi görevler ve iyi hizmetler nasip eylesin. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun. Duada buluşmak dileğiyle Allah'a emanet olun.

Not; Bu sene üniversiteye yeni başlamış tanıdığım bir öğrencimiz var maddi durumu iyi değil hayır severlerden yardım bekliyoruz. Hocam köşenizde paylaşın belki yardım eden olur. Bende paylaştım. Yardımda bulunmak isteyenler bu numaradan 0535 209 43 46 bizlere ulaşabilirler.

 

Mehmet SABAZ Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,