Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Mehmet SABAZ:
Allah'ın sevdiği sevilmez mi?

16 Haziran 2022, 14:42

 

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Hamd alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur. Salat ve selam onun Resulüne aline ve ashabının üzerine olsun. Uhud savaşında bir hanım Sahabi işitiyor ki kocası şehit olmuş. Savaş alanına doğru koşuyor, eğiliyor bir ceset yerde bakıyor ki kocası şehit olmuş diyor: ‘Elhamdülillah Resulüllah değilmiş’ Bakın buna iyice dikkat edin, sevdiği adam yerde ‘Elhamdülillah bu Resulüllah değil’di diyor. Bir tane daha bakıyor ilerde ceset koşuyor öz be öz kardeşi, genç delikanlı oda şehit olmuş, ‘elhamdülillah’ diyor Resulüllah değilmiş ve ilerde büyük oğlunu da görüyor oda şehit olmuş, on dakika içinde kocası, öz kardeşi ve en büyük 17-18 yaşında evladının cesedini görüyor.  İşitmiş ki Peygamberin dişini kırdılar. Bir ara öldü diye bir şaiia çıktı. Koşuyor, yarıyor insanları peygambere yetişiyor. Hz. Peygamberin yüzü kan içinde işte orda yardım ediyorlar yarasını sarıyorlar. Ya Resülullah diyor: "Az önce kocamı, kardeşimi ve evladımı kaybettim, şehit düştüler ama Rabbime şükürler olsun ki, sen sağsın, aramızdasın.” Akıl alıyor mu bunu, ne aklı hane nerde akıl. Bunu akıl almaz. Bu kadar çok sevilmek peygamberimize mahsus. Çünkü Allah sevmiş, Allah habibim demiş. Allah'ın sevdiği sevilmez mi? Tabii bu sevgi bütün doğu edebiyatına sinmiş sevmenin ne olduğunu batılı bizden öğrenmiş. Biz aklı, mantığı, filan onlardan öğreniriz de sevgi, aşkı onlar bizden öğrenirler. Rabbim Peygamberin sevgisini, ahlakını yaşamını kalplerimize yerleştirsin ve aile efradımızın kalplerine de yerleştirsin. Ülkemizi korusun.

Geçenlerde çok kıymetli gazeteci ağabeyimiz Nizamettin İzgi bir durum paylaşmıştı. Paylaşımında şunları demişti: "Kozluklu kadınlar şikayetçi. Kozluk’ta esnaflar kaldırımları işgal ediyorlar, rahat yürüyemiyoruz. Bizde onun bu durumu paylaşma gereğini bulduk. Kendilerine çok teşekkür ederim. Hürmetlerimi sunarım. Umarım bir an önce sorumlu kurum gerekeni yapmaya başlar.”

Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti, inayeti, hidayeti hepimizin üzerine olsun. Hakka namzet ol. Dua da buluşmak dileğiyle Allah'a emanet olun.

 

Mehmet SABAZ Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,