Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Medya Diyor Ki...:
BAYRAM PEK ZAMLI OLDU

28 Nisan 2022, 18:30

Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bu sene geçirdiğimiz Ramazan sıcaklara denk gelmedi, amma temel gıdada yaşanan fahiş zamlar nedeniyle Ramazan ayı parası olanları da tıpkı olmayanlar gibi etkiledi.
Neye el atsak pahalıydı.
Her Ramazan ayında zamlanan gıda çeşitlerini biliyorduk, fiks zam geleceğinden de emindik.
Amma
Bu ramazan ayı öncesinde başlayan zamlar
Ramazanda da devam etti!
El insaf dedik,
Kimse duymadı.
Çarşı, pazar el yakmayı bırakın ocakları söndürdü.
Buna rağmen
Ekranlarda konuşan birkaç isim,
Kötü bir ekonomiyi normalleştirmeyle bize şükür edebiyatını yapma gayretine girmişti!
Umarız bu zamlı piyasa son bulur da, yurttaşlar gelecekten umutlu olur.
Kimsede bir umut yok,
Kimse mutlu değil,
Topyekun depresyon ilaçlarına başlayacağımızı düşünüyorum.

HIRSIZLIK DUR DURAK BİLMİYOR
Bayram öncesi hırsızlar da piyasayı boş bırakmıyor. Ne bulsa götüren hırsızlar kapıdaki terliğe kadar düşmüş. Hiçbir şey bulamasa merdiven alüminyumlarını çalan hırsızlar bu gidişle, vatandaş evde otururken gündüz gözüyle kapıları çalacak. Hırsızlığın hiçbir açıklaması olamaz. Ortada yaşanan ekonomik kriz söz konusu. Alım gücü durma noktasında olabilir, fakat başkasının zor şartlarda kazanıp boğazından kısarak aldıklarını çalmanın hiçbir izahı olamaz.
Ev başına polis de konulamayacağına göre, farklı çözümler geliştirilerek hırsızlığa son verilmesini ümit ediyoruz.

YAĞMUR DUASI VE ÇİFTÇİNİN GÖZÜ AYDIN
Bu sene maşallah bereketli yağışlar gördük. Şükür, Allah insan için istemese bile böceği için bile nimetlerini yarattığından mahrum bırakmaz. Ne yazık ki ister kurak ister verimli bir mevsim bile geçirsek, çarşı pazarda domatesin fiyatı değişmiyor. Her türlü zamlı olarak domatesi ya da başka bir ürün çeşidini alıyoruz. En azından kurak geçti bahanelerinden kurtulduk.
Her şeyi Allah’tan beklemek doğru değil. Çiftçimizin cebinde akrep var, damla sistemi kurup kuraklık sorunundan kurtulabilir. O kadar ucuz bir sistem ki, internetten sipariş bile verip kendiniz bu sistemi kurabiliyorsunuz. Her yıl aynı sorunu ve karın ağrısı basın bültenlerinden sıkıldık.
Devletin de çiftçisine desteğini vermesi gerekiyor. Elin zengini yatına vergisiz yakıt alırken, çiftçimiz vergiyle mazot almak zorunda. Hangi ülkede böyle diye sorsak, her halde alacağımız cevap bizim ülke olur. Devletin tarım politikasının değişmesi gerekiyor.

BELEDİYE ve ALT YAPI SORUNU
Batman Belediyesi alt yapıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Çarpık kentleşme, imarsız konutlar ve ortaya çıkan inşaat popülasyonu ortaya yağmur suyundan gölet manzarası çıkarıyor. Başkan Vekili Hulusi Şahin ve ekibi ilk iş olarak bu soruna eğildi. İyi ki de eğildi. Bu altyapı bu şehri kaldırmazdı. Belediye bu anlamda iyi bir çalışmaya ev sahipliği yaptı. Önceki senelerde başlayan alt yapı yenilenmesi hala sürüyor. Şehir gelecek dönemde nefes alacak. Belediyeyi bu süreçte zora sokan en büyük etken, döviz kurlarının ani yükselişi ve müteahhitlerin bu nedenle ihalelerden çekilmesi olmuştur.
Önümüzdeki dönemde güzel şeylerin yaşanmasını umut ederek herkese iyi bayramlar diliyorum.

Medya Diyor Ki... Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,