Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Nail Kadirhan / KELAM:
Diyargaz ve doğalgaz…

03 Nisan 2022, 16:42

 

Sevgili okurlar, değerli dostlar; bildiğiniz gibi akaryakıtla birlikte en çok zamanlanan enerji ve doğalgaz fiyatları oldu.
Tabi bu hepinizin bildiği birşey, bunu size anlatacak değilim. Yalnız krizleri fırsata çevirmekte ustaca yapılan ve adeta tereyağından kıl çeker gibi vatandaşa hissettirmeden yapılan bazı uygulamaların da yapıldığı dikkat çekiyor. Daha önce bölgedeki birçok ile elektrik veren DEDAŞ’ın açma kapama parası aldığı alkışlanacak hareketi şöyle anlatmıştım:
“Diğer bölgeleri araştırma fırsatım olmadı o yüzden onlarla ilgili birşey diyemiyorum fakat DEDAŞ ekipleri hani “sanırsam” aldıkları emir gereği bu kış sanki millet elektrik faturasını bırakıp kaçacak gibi bir tek faturanın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra “tak” diye hemen ya bina girişine yada varsa posta kutusuna uyarı kağıdı bırakıp arkadan da “şak” diye abonenin elektriğini kesiyor. Nasıl da takdir edilecek bir hareket değil mi? O faturaya nur topu gibi birde açma kapama bedeli bindiriveriyor. Tililili…“
Bu iyilik bulaşıcı olmalı ki, Diyargaz A.Ş’de vatandaşa iyilik yapma yarışına girmeye karar vermiş sanırsam. 1 faturası 15 gün gecikmiş olan abonelerinin kapısına elemanını göndererek gazı da kesmeden abonenin eline “borçtan gaz kapatma iş emri” veriyor. Bu da insanın aklına o iyiliği getiriyor.
Vatandaşa sağlanan bu kolaylıklardan  ve üstün hizmetlerden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın haberi var mı acaba. Olsa da bu kurumlara birer takdirname verse daha da iyi olmaz mı sizce de.
Birazda merak edip Google’den Diyargaz ile ilgili memnuniyetlere bir göz atayım dedim.
En sonu daha birkaç gün önce yapılmış olan onlarca memnuniyetten birkaçı.
Tabiki değerli dostlar 4 günde iki fatura gönderme zahmetinde bulunan DİSKİ’yi de unutmamak lazım derim.
Tam da yazıyı tamamlayayım derken doğalgaz zammı geldi. Bu Nisan 1 şakası değil sakın öyle algılamayın. BOTAŞ yaptığı açıklamasında; 1 Nisan 2022 itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış olduğunu bildirdi.
Gözümüz aydın.

Nail Kadirhan / KELAM Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,