Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Seda ERTUĞRUL:
KALDIRIM SAFSATALARI

16 Şubat 2022, 13:27


       Zamanını boşa geçiren nice insanlar bulunmaktadır. Ne söylersen söyle muhakkak kafasından geçirdiklerini yapmaktan geri kalmayan dik kafalı insanlar. Hayatlarını kendine zehir edip etrafına zarar veren insanlar toplumumuzda oldukça sık bulunmaktadır. Okumak yerine boş konuşan, gereksiz davranan insanların halkı yanlış yöne sevk etmesi ise baka bir vahim durumdur. Bundan dolayıdır ki ülke kaosa gidebilir. Çünkü gruplar halinde davranan insancıklar kendilerince güç birliği oluşturduklarını zannede dursun. Kendilerine verdikleri zararı hesaba hiç katmazlar.
       Peki neden böyle?
       Niçin insanlar olması gerektiği gibi davranmak istemezler?
       Toplum olarak psikolojileri mi bozuk bu kadar kötü düşüncelerde gruplaşmış insanların.
       Toplumda öyle bir şey var ki, bu duygu kendilerinde eksik olan egolarını tatmin etmeye çalışma durumudur. Bu durum insanlarda eksik olan duyguların yerini alır ve kendilerini kendilerine esir eder. Yani beyinlerini kontrol edemez duruma gelirler. Böylece yanlış davranışlar ortaya çıkar. Ülke içindeki bir çok kaos bu tip kontrol edilemeyen davranışlar yüzünden ortaya çıkar. Kimi teröre vahşet katar, kimisi de kaldırımda boş gezip savsata yapar. Ne kendisine ne çevresine faydalı olur. Zarar görür, hayal kırıklığı yaşar ve varsa amaçları onlara ulaşamaya bilir.
       Eğitimsiz bir toplum topal ayaklıdır. Yol yürüyemez. Zamanla insani değerlerini yanlış davranışlarından dolayı yitirir. Her fırsatta kendini över. Toplum için eğitimin anlamı çok büyük ve olmazsa olmazlardandır.
       Unutmayalım ki İnsanlarda bulunması gerekenler arasında, maddiyatın yanında maneviyatta gereklidir. Mekanik yetişen bir insanın robottan yani makineden farkı yoktur. Kişinim kendisinde maneviyatı eksik olmamalıdır. Bir insanın hayatında eğitim ve öğretimle birlikte saygı sevgi ve mutluluk gibi duyguları da yüreğinde beslemedir.  Beslemelidir ki insan olduğunun farkına varmalı ve korumacı tarafı da ortaya çıkmalıdır. Merhamet sahibi olmalıdır. Öyle kaldırımlarda safsatalık yapmamalıdır. Yani kaldırım safsatalığı yapmamalıdır. Boş insan olmamalı boş konuşmamalıdır.
       

Seda ERTUĞRUL Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,