Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

İsmail Ertuğrul:
ENTRİKAYA BİR TUTAM SABOTAJ

13 Aralık 2021, 13:39

  
      Biz insanlar ve üzerinde yaşadığımız toprak parçasını yönetenler, hayat içindeki olumlu ya da olumsuz gelişmeler sonucunda oldukça etkilenir ve hayat şartlarımızı değişen koşulların getirdiklerine göre ayarlarız. 
      Gelişen koşulların vermiş olduğu sonuçlardan, bir ülkenin gidişatını olumlu yada olumsuz yönde etkileyen konular oldukça fazladır.
     Türkiye'nin durumuna baktığımızda zaman ise, ya da süreçleri gözden geçirdiğimiz zaman, belli dönemler aralığında geçen zamanları, oldukça çetin ve zorlu olmuştur. Hem dış güçlerden hem de iç güçlerden sürekli sinsice saldırılara maruz kalmış ve ülkeyi her yönden etkilemiştir.
     Daha önceki yazılarımda Türkiye'nin jeopolitik öneminden bahsetmiştim. Hepimizin bildiği gibi, Türkiye konumu gereği dünyanın önemli noktalarında yer almaktadır. Gerek jeopolitik konumundan, gerekse hızlı ilerlemesinden dolayı dünya gündemini oldukça fazla işgal etmektedir. Ülkemizin iyi yönde gelişmesi ise, pek çok ülkenin işine gelmemektedir. Çünkü Türkiye'nin ilerlemesi demek pek çok ülkenin de aynı zamanda kaybı demektir. Ekonomik ve sosyal alanlarda ilerlemesi bizi dışa bağımlı olmaktan kurtarıp kendi üretimimizin kendimizin yapmamız demektir.
     Her ülkenin belli bir gelir kaynağı ve gelir dağılımı vardır.  Bu gelir dağılımı ise kendi ülkesindeki ekonomik çalışmalarından elde etmektedirler. Hava alanları, yollar, köprüler, fabrikalar, teknolojik yenilikler ve ülke içindeki üretim. Bütün bunlar ekonomiyi etkileyen unsurlardandır.
     Yurt dışından gelen turist sayısı ve ülkemize yatırım yapan iş insanlarının ülkemize bıraktığı hasılat, yine ülkemiz için önemlidir. Tabi ki de ülkemizin kazanımlarını engellemek isteyen, ülkemizin içinde ve dışında yönetilen bir takım kişi ve kişiler olacaktır. Bu kişi veya kişilerin ülkemizin ilerlemesini engelleyecek pek çok entrikaları, bu entrikalar sonucunda da, fırsat ve açık buldukları her alanlara sabotajlar yapmak isteyenler olacaktır. 
     Değişik ve nokta hedefler seçilerek ülkemizde yaşayan ve ülkemize gelmek isteyen kişileri korkutacak şekilde davranış ve hareketler sergileyerek, ülkemize yapılacak yatırım önünü kesmek istemeleri, hem halkımıza hem de ülkemize zarar verecektir. Ülkemizde yaşayan insanlarımızın ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarımız bu tip tahriklere gelmemesi gerekmektedir. 
     Entrika oyununda oyuncuların hedefleri bellidir. Bu hedefleri 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi yine halkımızın o güzel yüreği geri çevirecektir.
     Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenler, türlü türlü entrikalar çevirmek isteyenlere en güzel cevap, devlet ve halk bir arada olması ve birlikte mücadele etmesidir.
   

 

İsmail Ertuğrul Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,