Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Mehmet SABAZ:
Batman Müftümüz Erhan’ın ardından

11 Kasım 2021, 16:14

Yaklaşık 6 yıldır (yani 2015 yılından beri) Batman'da İl Müftülüğü görevini layıkıyla yerine getirmiş olan İl Müftümüz sayın Turgut Erhan’ın tayinin Ankara Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Zekat Hizmetleri Daire Başkanına çıkması takip ettiğimiz izlenimlerden yola çıkarak sevenleri ve Batman halkını üzmüştür. Çünkü il müftümüz Batman iline dini hizmetler konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı halk tarafından sürekli takdir topluyordu. Batman halkı çok kadirşinas bir halktır görevini yapan idarecileri her zaman sever ve bağrına basar. Aynı zamanda personel tarafından da sevilen bir amirdir. Hiçbir personel arasında görevi süresince ayrım gayrım yapmamıştır. Hepsini sevmiştir, dertlerini ve sıkıntılarını imkan dahilinde çözmüştür. Kendileri bu sene cami ve din görevlileri haftası nedeniyle il ve ilçelerde görev yapan bütün personellerini teşekkür belgesiyle takdir etti. Hiç bir personelini gönlünü kırmadı. Kendilerinin beni düşünmesi ve bana teşekkür belgesi vermesi beni ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Bir kaç imam arkadaşlarda duygularını bana açtılar ve şöyle dediler, "Demek ki il müftümüz bizleri düşünüyor ve bizlere teşekkür belgesi vermiş. Gerçekten onun bu düşüncesi bizleri çok mutlu etmiştir." Ben şahsen kendi adıma söylemek istersem 2016 yılından beri Kozluk ilçesinde görev yapmaktayım ve görevim süresince il müftümüzden herhangi bir dargınlığım ve rahatsızlığım olmamıştır. Kendilerinden çok razıyım, rabbim ondan razı olsun. Varsa hakkım ona helali hoş olsun. Medreselere, Kur'an kurslarına, hafızlık kur'an kurslarına, cami ziyaretlerine ve cami denetimlerine büyük önem verirdi. Sürekli medreseleri ve Kur'an kurslarını ziyaret edip oradaki talebelerin hal ve hatırlarını sorardı. Her hafta bir camide hutbe irade edip namazdan sonra cemaatin hal ve hatırlarını sorardı ve onlarla alakadar oluyordu. Geçen hafta irade ettiği hutbede sarf ettiği helallik cümleleri gerçekten bizleri duygulandırmıştır. Cemaatten şöyle helallik istedi; "Değerli kardeşlerim ben il Müftüsü olarak Batmanımızda görev yaptım. Bu süreçte kalbimden, yüreğimden hiçbir kardeşime sevgisizlik asla izhar olmamıştır. Bilmeyerek, istemeyerek üzmüş olduğumuz, kırmış olduğumuz kardeşlerimiz var ise onlardan helallik diliyoruz. Haklarınızı helal edin, bizimde var ise kendi haklarımızı bütün cemaatimize, bütün kardeşlerimize helal ediyoruz.”

4-6 Yaş Kur'an kurslarında okuyan minik öğrencileri ziyaret ediyordu. Bazen de onları makamında ağırlıyordu. Hatta gitmeden önce o minik çocukları tekrar makamında ağırlayıp onlarla vedalaştı. Aynı zaman köylere de ziyaretler gerçekleştiriyordu. Oradaki cami durumunu köy imamından öğrenip köylülere vaaz ediyordu. Onların hal ve hatırlarını sorardı İl Müftümüz. Sosyal medyada olsun, basın yayın kuruluşlarında olsun, sürekli takdir toplayan bir idareci sıfatını muhafaza etmiştir ve müftülük makamını daima güzel bir şekilde temsil etmiştir. Kentte bulunan resmi kurumlarla da sürekli irtibat halindeydi. Batmanlılar sizin gibi vefalı yöneticileri kolay kolay unutmazlar. Yeni görevinizde başarılar dilerim. Hak ettiğiniz daha iyi konumlara gelmenizi dilerim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Dua da buluşmak dileğiyle Allah'a emanet olun.

 

Mehmet SABAZ Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,