Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Seda ERTUĞRUL:
GENÇLİK VE EĞİTİM 2

13 Ekim 2021, 18:05

     Her insan dış beden olarak genç kalamayabilir, fakat ruhen genç kalabilir. Genç kalmayı denemekten, kaçınmamak gerekir. Insan vücudu gün geçtikçe yenilenir ve değişir. Zaman geçtikçe de, bu değişim insanı bedenen ve ruhen etkiler. İnsanı hem olgunlaştırır, hem de insanın yaşamdan tecrübe kazanmasına neden olur.
     İnsan yaşamında eğitim, önemli bir faktör olduğunu bir önceki yazımda belirtmiştim. Kişilerin her geçen gün eğitim alarak  kendisini yenilemesi demek, beyinlerin gençleşmesi demektir. Dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmak, mutlu ve huzurlu olmak, insanı bedenen rahatlardan nedenlerdendir.
     Gençliğin, gelecekle ilgili yapacakları çalışmalara, yine genç kalmış tecrübeli beyinler yardımcı olur ve gençliğin modernleşmesini sağlar. Topluma faydalı birer vatandaş haline getirir.
     Gençlik, bereket demektir. Bir ülkedeki genç beyinler, üretimde daha fazla yer aldığı için, o ülkenin kalkınmasında büyük rol oynar. Kendi uçağını, tankını, tüfeğini yapan, kendi tarlasındaki ürününü kullanan bir toplumda yetişen gençler, üretimle iç içe büyür. Çekirdekten yetişir. Üretime yönlendirilen gençliğin, akibeti parlaktır. Ülkemiz bu sayede kendisi üreten, kendisi icat eden bir toplum haline gelir. Dışa bağımlı olmaktan kurtulur ve ekonomik özgürlüğe kavuşur. Üretim yapılan ülkelerde beyin göçü çok fazla olmaz ve o ülke gençliğini elinde tutarak, gençlerin başka ülkelere gitmesinin önünü keser.
     Bilinçli gençlik demek iyi bir eğitim almış gençlik demektir.
     Gençliği doğru bir şekilde eğitmek ve gençliğe sahip çıkmak, toplum içindeki yaşamı dinamik tutmak demektir. Gençlik gelecek demektir. Yeter ki gençliği doğru yönlendirelim ve eğitimi doğru bir şekilde verelim. Bir ülkenin dinamik olması demek, o ülkedeki genç beyinlerin bilinçli, eğitimli ve fazla olması demektir.
     Günümüzde madde bağımlısı olan, birçok genç var. Bu gençleri korumak ülkemizdeki yöneticilerin temel görevi olmalıdır. Eroin, esrar, sigara, alkol ve buna benzer pek çok maddenin bağımlısı olan gençleri, bağımlı oldukları maddelerden uzak tutmak gerekir. Madde bağımlısı ise bağımlı oldukları maddelerden kurtarmak için çalışmalar yapması gerekir. Bununla ilgili, gençliğe önemli ölçüde eğitimler verilmelidir. Bunların yanlış olduğunu, gençlere anlatarak, onları topluma kazandırmanın yolları aranmalı. Konferanslar, paneller düzenlenerek bütün toplum bu konuda bilinçlendirilmelidir. Eğitimli bir toplum yetiştirmenin en temel yolu, bilinçli beyinlere hakim olmaktır.
     Gençliğine sahip çıkmayan bir ülke geleceğini tehlikeye atmış demektir.

Seda ERTUĞRUL Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,