Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

Ömer Biçecek:
DÜŞÜNMEK VAR OLMAKTIR

25 Nisan 2017, 19:14

Düşünmek insanın varolma biçimidir.
Yani doğru veya yanlış bildiğiniz tümceleri süzgeçten geçirerek, bir kanıya varma sanatıdır. Düşünmek, hayata karşı yapılabilecek en Erdemli ve en etik bir davranış biçimi olduğu gibi, doğru ve hakikatlere ulaşmada seçilmiş en doğru yöntemlerdendir. İnsanlık adına insanlık için yapılan her düşünüş biçimi ile cennet bahçelerine çiçek ekmek arasında, hiç bir estetik fark yoktur. Kuyular da olsa dahi düşünen bir akıl üzerinde gökdelenler İnşa edebilirsiniz. Ama düşünülmeyip tartıdan geçilmemiş her düşünce. Eninde sonunda bir enkaz yığınına dönecektir.

Yani herşeyin düşünceyle anlam bulduğu bir dünyanın, düşünmeyi tadamamış beyinlerin yokluğundan bahsediyorum.

Körü körüne inanılan her gerçek, doğru veya yanlış üzerine akıl yürütmemiş her beyin, İçi boş bir cevize benzer. Ama dışarıdan bakıldığında kusursuz ve mükemmel. Tanımadan İçini bilmeden, yapılan her yorum yokuşa sürülen aptalca bir ön yargıdır. Ve akıllılar için bir suç duyurusudur aptallık. Yapılan her ön yargı işlenmiş yargısız bir infazın Katilin ağzından çıkan son kurşunlarıdır.

Düşünmekten nasibini almayan her baş, süsten kemiklerle Çürümüş birer kafatasıdır. İşte o zaman yük olur bedene.

Bir şeyi düşündüğümüz zaman doğruysa, doğruluğunu ve ona olan inancımızda arttırırız beraberinde. Yanlışsa da nedenini ve yanlışlığına dair bir düşüncemiz olur. Ve yahut hiç bir şey olmazsa da beynimizi cilalamış oluruz pırıl pırıl ve kırlar biraz daha çabuk düşecektir saçlarımıza. Üzülmeyin her şey geçecektir...

 

Ömer Biçecek Tüm Yazıları

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,