Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

ESKİ TİP EHLİYETLER GEÇERSİZ SAYILACAK

19 Ekim 2022, 17:58

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de sona eriyor. Yılsonuna kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.


 “SON GÜNE BIRAKMAYIN”
Yenilenmeyen sürücü belgelerinin geçersiz sayılacağını kaydeden Batman Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Caner Cavit Kösek, “Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacak. Vatandaşlar başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurarak müracaatlarını yılın son aylarına bırakmasınlar” dedi.
“NÜFUN YÜZDE 90’I KİMLİKLERİNİ YENİLEDİ”
Doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres, nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet ve vatandaşlık işlemleriyle ilgili çok geniş bir alana yönelik çalıştıklarını belirten Müdür Kösek, bu işlemler için her gün 1500’e yakın vatandaşa hizmet verdiklerini kaydetti. İl genelinde nüfusun yüzde 90’nına yeni kimliklerin verildiğini kaydeden müdür Kösek, “Yüzde 10 civarında da dışarıdan gelenlerin işlemleri yapıldı. Batman’a gelenler ‘buraya gelmişken şu ehliyetimi, pasaportumu alıp öyle gideyim’ diye bize müracaat edenler var. Yani normalde nüfus sayımıza yakın oranda kimlik verdik” diye konuştu.
“BU YIL YOĞUNLUK DAHA FAZLA”
İstatistiki verilerle ilgili olarak da gazetemizi bilgilendiren müdür Kösek, “İstatistik çalışmaları ile ilgili olarak ilimizde pasaport ve sürücü belgesi işlemleri geçen seneden daha fazla. Rakam olarak söylersek, bütün işlemlerde aşağı yukarı geçen seneye oranla yüzde 30-40 oranında yükselmiş durumdadır. Bildiğiniz üzere pandemiden kaynaklanan bir duraklama vardı. Pandemi sonrasında tekrar normal hayata dönülünce, işlemlerimiz de rakamsal olarak arttı” dedi. Haber- Recep Akın

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2024 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,