Menü

Batman Medya Gazetesi

Geri Dön

“Fenerbahçe’de jübile yapmak en büyük hayalimdi”

27 Nisan 2021, 16:53

Merhabalar değerli okurlarımız. Ülke futbolumuza 14 yıl boyunca profesyonel olarak üst düzeyde hizmet etmiş olan milli kaleci Yaşar Duran ile karşınızdayız.

 

Ankara'nın Altındağspor kulübünün alt yapısında futbola başlayan ve ordan da Ankara Demirspor'a transfer olup U 21 takımında yer alan Yaşar Duran ardından Gaziantepspor'a transfer olarak kendisini Milli takıma kadar taşıyacak olan hamleyi yapıyordu adeta.

Profesyonelliğe adım attığı Gaziantepspor'daki başarısıyla dikkat çeken milli kaleci Yaşar, çok geçmeden Fenerbahçe'ye transfer olarak büyük bir dikkat çekmişti. Yaşar Duran, 1981-82 sezonundan son sezonu olan 1985-86 kadar formasını giydiği Fenerbahçe'de iki Süper lig şampiyonluğu ile birlikte bir de Türkiye Kupası'nın kazanılmasında büyük bir katkı sunarak Fenerbahçe'de unutulmazlar arasında ismini yazdırmayı başardı.

Fenerbahce'den ayrıldıktan sonra Malatyaspor ve Sarıyer'de ikişer sezon oynayan ve 1990-91 sezonunda çok sevdiği Fenerbahçe formasıyla futbola veda etmek için geri dönen ve bu arzurusu gerçekleşmeyince profesyonelliğe adım attığı Gaziantepspor'a geri dönerek burada iki sezon oynayıp futbola burada veda eden unutulmaz file bekçisi Yaşar Duran röportajıyla sizleri baş başa bırakıyorum.

* Yaşar Duran kimdir?
- 07.06.1955 Ankara Bala doğumluyum.

* Futbola ne zaman başladınız?
- Futbola 1969 tarihinde Altındağspor'da başladım

* Futbolcu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?
- Pilot olmak isterdim.

* Milli takım düzeyine kadar yükselmenizi sağlayan alt yapınızdaki antrenörler kimlerdi?
- Hiç olmadı ki!

* İlk yıllarınızda kendinize idol olarak gördüğünüz isimler kimlerdi?
- Ali Artuner'i çok beğenir kendime örnek alırdım.

* Gaziantepspor'a transferiniz nasıl gerçekleşti ve öncesinde hangi takımda oynuyordunuz?
- Ankara Altındağspor'da oynarken beğenildim ve transfer oldum.

* Genç yaşta transfer olduğunuz Gaziantepspor'da otuz maçın otuzunda da ilk 11'de saha çıkmayı başardınız. Bize Gaziantepspor'daki döneminizden söz eder misiniz?
- Başarıya aç bir takımdık ve iyi bir arkadaşlık ortamımız vardı. Bu uyum sahaya da yansıyınca başarıyı yakaladık.

* Başarılı geçen Gaziantepspor sezonun ardından Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. İlk teklif geldiğinde neler hissettiniz?
- Hiç düşünmeden Fenerbahçe’yi tercih ettim. Fenerbahçe kulübü bir çok futbolcunun formasını giymek istediği kulüptür. Bu bana da nasip olduğu için hem heyecanlı hem de gururluydum.

* Bir Anadolu kulübü olan Gaziantepspor'dan İstanbul'un dev kulüplerinden biri Fenerbahçe'ye transfer oldunuz. Buraya alışmakta zorluk çektiniz mi? Sizin dışınızdaki kaleciler kimlerdi?
- İlk başlarda zorluk çektim, çünkü o zaman askerdim. Daha sonra takıma alıştım.

* 1981-86 yıllarında formasını giydiğiniz Fenerbahçe'de oynadığınız süre boyunca vazgeçilmez bir kaleci olmayı nasıl başardınız?
- Çalışkan ve işimi  seven bir kimliğim vardı. İşime hep saygı ve sevgi ile yaklaştım. Tabi bir de Fenerbahçe gibi büyük bir camianın bir ferdi olmanın sorumluluğu ve ağırlığı da vardı. Çok şükür orda bulunduğum süre içinde sorunsuz bir şekilde hizmet nasip oldu bana.

* Fenerbahçe formasıyla 1982-83 ve 1984-85 sezonlarında iki Süper lig şampiyonluğu ve bir de Türkiye kupasını kazandınız. Bu başarıyı getiren en büyük etkenler nelerdi?
- Hem idmanda hem de maçlarda disiplinli çalışmak, mesuliyet almak ve yakalanan iyi arkadaşlık ortamı da buna eklenince başarı da kaçınılmaz oluyordu tabiki.

* Fenerbahçe'de Razi Trak, Ali Şen ve Faruk Ilgaz gibi Başkanlarla çalışma fırsatını buldunuz. Size göre en başarılı Başkan kimdi?
- Ali Şen Başkan bence çok daha farklıydı. Bu yüzden bendeki yeri çok ayrıdır.

* Fenerbahçe'de oynadığınız süre içinde sizi en çok üzen ve mutlu eden gelişmeler nelerdi?
- Beni en çok üzen maç İngiltere maçıdır. En çok beni sevindiren de maçta Fransa'nın Bordeaux galibiyetleriydi.

* Fenerbahçe'de en iyi anlaştığınız takım arkadaşlarınız kimlerdi?
- Erdoğan Arıca, Nurettin Yıldız ve Cem Pamiroğlu ile iyi anlaşırdım. Fakat ben bütün takım arkadaşlarımı çok severdim/seviyorum.

* 1986-87 Sezonunda Fenerbahçe'den ayrılarak Malatyaspor'a transfer oldunuz. Uzun süre oynadığınız Fenerbahçe'den ayrılırken neler yaşadınız ve neden Malatyaspor?
- Birincisi yedek kalmak istemedim. İkincisi hem Malatyaspor'un potansiyeli yüksek bir kulüp olması hemde Emin Can Kurtaran'ı kıramadıgım için Malatyaspor'a transfer oldum.

* Fenerbahçe'deki istikrarlı performansınızın aynısını iki sezon oynadığınız Malatyaspor'da da yaşadınız. Bu denli istikrarlı oluşunuzu neye borçlusunuz?
- Transfer olduğum ve artık ait olduğum Malatyaspor'a faydalı olmak adına sürdürduğum yoğun ve samimi çalışmalarıma borçluyum diyebilirim.

* Malatyaspor'un ardından iki sezonluk Sarıyer serüveni ve tekrardan Fenerbahçe'ye dönüş yaptınız. Fakat bu kez forma şansına nail olamadınız bunun sebepleri nelerdi?
- Yeniden takıma döndüğümde kaleci Schumacher vardı. Ben de futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istediğim için ücret talep etmeden transfer oldum.

* 1991-92 Sezonunda tekrardan Gaziantepspor'a dönüş ve burada iki sezonluk sürecinizin ardından futbola veda mı ediyorsunuz?
- Yaşım ilerlemişti ve refleksler azalıyordu. Futbolu bırakmanın da zamanı gelmişti ve artık aileme daha çok zaman ayırmanın zamanı gelmişti.

* Futbol yaşantınızda en uyumlu çalıştığınız geri dörtlü oluşturan isimler kimlerdi?
- Alpaslan Eratlı, Cem Pamiroğlu, Erdoğan Arıca ve İsmail Kartal daha uyumlu görev yapıyor ve kalemi daha da güvenli hissediyordum.

* Ahde vefaya inanınır mısınız yoksa iddia edildiği gibi vefa bir semt ismi midir?
- Vefaya tabiki inanırım. Unutulmamak daha önce yapmış olduğunuz görev dışında daha sonra farklı görevler almak veya anılmak çok güzel bir duygudur diye düşünüyorum. Benimle röportaj yapma teklifiniz bile bir nevi vefa örneğidir bence.

* Fenerbahçe veya Gaziantepspor'dan antrenörlük teklifi aldınız mı?
- Fenerbahçe'de daha önce kaleci antrenörlüğü yaptım. Gaziantepspor'dan da teklif bekliyorum.

* En çok beğendiğiniz Başkan, yönetici ve teknik direktörler kimlerdir?
- Başkan olarak Ali Şen, Aziz Yıldırım. Yönetici olarakta Hüsnü Çil. Teknik Direktör olarakta Stankoviç'i çok beğenir ve büyük bir saygı duyarım.

* Bizim için oynadığınız süre zarfında en çok beğendiğiniz oyunculardan kurulu bir 11 oluşturur musunuz.
- Kaleci Yaşar Duran, sağ bek Rıza Çalımbay, sol bek Cem Pamiroglu, libero Alpaslan Eratlı, stoper Abdulkerim Durmaz, orta saha Şifo Mehmet, Ünal Karaman, Oğuz Çetin, forvet Selçuk Yula, Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman.

* En kötü oynadığınızı düşündüğünüz maçlarınız hangileridir.
- Fenerbahçe'de iken Bordeaux maçları ve Göteborg maçı benim açımdan iyi geçmeyen maçlardı.

* Affınıza sığınarak soruyorum size kova Yaşar lakabı ne zaman ve kim tarafından takıldı ve bu lakap ile anılmak sizi rahatsız ediyor mu?
- Açık konuşmak gerekirse bu ziyadesiyle rahatsız ediyor. Bilinçsiz bir spor yazarı tarafından hak etmediğim bir lakaptı benim için.

* Kaç Milli maça çıktınız ve unutamadığınız Milli maçınız hangisidir.
- 12 Yıl boyunca Milli takıma davet edilsem de ne yazık ki en az Milli formayı giyen oyunculardan biri oldum.

* Genç ve özellikle yeni kaleci adaylarına ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz.
- Çok çalışmalarını, işlerini sevmelerini ve her maç öncesi ve sonrası kafalarında maçı yaşamalarını önemle öneririm.

* Son olarak okurlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz.
- Yıllar önce futbolu bırakmış biri olarak beni de hatırlayıp ve röportaj yapmak istemenizden ötürü büyük bir mutluluk duydum. Hayatın içerisinde spor her zaman olması gerekir. Sağlıklı yaşamak ve pozitif düşüncede olabilmek için herkesin spor yapması gerektiğini hatırlatır bütün Batmanlılara selam, saygı ve sevgilerimle. Ayrıca Batman Medya Gazetesinin kıymetli ailesine teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Yorumlar (0) Yorum Ekle

© 2025 - Batman Medya Gazetesi

Normal Siteye Dön

,