~~Belediye tarafından yapılan açıklamada “Arsa satışları her belediye yönetimi döneminde yapılan rutin işlerden olup, yapılan açıklamalar dezenformasyon amaçlıdır” denildi.
“ARSA SATIŞLARI RUTİN İŞLER”
HDP Batman İl Teşkilatı, belediyeye ait olan ve hizmet alanı olarak ayrılan 11 parselin, kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi tarafından usulsüz satışa çıkarıldığını iddia etmişti. Demir’ in iddialarının ardından Batman Belediyesi tarafından açıklama gecikmedi. Belediye tarafından yapılan açıklamada şunlara değinildi: “Belediye hizmetlerinin kalitesinin ve sayısının artırılması, vatandaşın huzur ve refahı için yapılacak faaliyetler ile şehrin gelişimine katkı sunmak ve yeni iş alanları oluşturmak amacıyla her belediye yönetimi döneminde olduğu gibi belediye meclis kararı ile arsa satışları yapılmaktadır. Taşınmazların satış yetkisi belediye meclisinde olup satışın ihale usulü Belediye encümeni tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre belirlenmektedir. Sosyal donatı alanlarının satışı kanunen mümkün olmayıp satılacak olan parseller müstakil Belediye taşınmazıdır. Bu bağlamda belediye meclisince satışına karar verilen taşınmazlar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 2. maddesine göre eşitliği, rekabeti ve saydamlığı sağlayacak şekilde, aynı kanunun 35. ve 45. Maddelerine göre açık ihale usulü ile şartları sağlayan herkesin katılım sağlayabileceği şekilde yapılacaktır. Arsa satışları her belediye yönetimi döneminde yapılan rutin işlerden olup, yapılan açıklamalar dezenformasyon amaçlıdır. İhale Usulü açık İhale olup ihale şartlarını sağlayan özel/ tüzel kişiler katılım sağlayabilecektir.”
“HİZMETLER KARALANIYOR”
Geçmiş dönem HDP yönetimi, 2012-2015 yılları arasında 50 adet arsanın satışını yaptığını dile getiren Batman Belediyesi açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Hal böyle iken her konuda ve her fırsatta Belediye hizmetlerini ve faaliyetlerini karalamayı alışkanlık haline getirenler her türlü yasal gerekliklere uygun ve açık ihale ile yapılacak taşınmaz satışlarını dahi yalanlarına malzeme etmeyi kar görmektedirler. Kendi yaptıklarını meşru, kendilerinin dışında yapılanları gayrı meşru sayan bu anlayış sahiplerini Batman Halkımızın takdirlerine bırakıyoruz. Satışı yapılacak arsalardan elde edilecek kaynak kamuya yapılacak hizmet projelerinde kullanılacaktır. Ayrıca yaptığımız 21.500 m3 su depomuz sayesinde ve asbestli içme suyu borularını değiştirerek, hem önceki yaz aylarında yaşanan su kesintisi problemini hem de temiz sağlıklı ve kesintisiz su temini problemlerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Batman İl Merkezinin mevcut içme suyu kaynaklarının İl merkezinin doğusunda yer alan 42 adet keson kuyudan terfili sistemle sağlanmaktadır. Bu nedenle içme suyu temini için sarf edilen enerjinin maliyeti 2021 yılı toplam 37 Milyon TL, 2022’nin ilk 5 ayı için 39 Milyon TL’dir. Şehrin uzun vadeli su sorununun çözümü arayışı, Batman Barajı’ndan doğal cazibe ile içme suyu sağlamaya ve elektrik giderlerini minimum seviyeye indirmeye yöneliktir. Her yıl nüfusu 20 bin kişi artan şehrimize yönelik bu çalışma, uzun vadeli bir planlamayı ve çabayı gerekli kılmaktadır.”